.Sophie's sketchbook.

Tiny Bunny

 

Blog galéria chat instagram web cserék be/ki

 

CSS Codes

PARTYHARD

066. JÁJ

2016.12.10. 15:45, sayuriizumii

Frissek és blog kedd utánra várható,  grafikatöri vizsgára kell készülnöm :) 

Hamarosan jelentkezem, további szépséges napokat addig is ~ 

Friss: Csütörtökön még van egy vizsgám, de utána már tényleg jövök! (ᅌᴗᅌ)

065. TÉL LETT

2016.12.02. 18:17, sayuriizumii
már megint

Újra itt a jó öreg hangulatos, meghitt, mindig hóval teli december és tél ~ Jönnek az ünnepek, jön a Mikulás bácsika jön a sok nagypulcsi, a forró teák, jön a Karácsony, jönnek a vizsgák. Jaj de izgi.

  •  Node node, történt itt közben egy olyan esemény is, hogy még pár hete megpróbálkoztam egy új                  lehetőséggel, amivel ezelőtt még sosem éltem, ígyhát gondoltam egyet és megkíséreltem jelentkezni kedves                  okashi      weboldal barátommal az idei év Honlap versenyére, amit meghirdettek a gportálon. Nagyon       megtetszett a leírtak alapján, így hát adtam neki egy esélyt, aminek végeredményben nagyon örülök, mert a         tegnapi napon láttam, hogy sikerült bekerülni a top 20 oldal közé, amit hatalmas nagy örömmel és meglepődéssel fogadtam!! (*ˊᵕˋ*) Köszönöm szépen, hogy megleptek ezzel a nagyszerű ajándékkal, amivel már most bővesen elégedett vagyok és igazán boldoggá tett!! (Meg az oldalamat is, ő is köszöni szépen) Ha valaki érdeklődik és szeretne szavazni, vagy inkább a többi gyönyörűséges és tartalmas oldat segíteni és támogatni a verseny további menete során, itten nyugodalmasan megteheti eme csodás műveletet. Mindenkinek nagyon sok sikert kívánok, aki részt vesz még benne ! Hohó

A kellemetes jóhírről visszakanyarodva viszont, bár még nincs hétvége, de meghoztam a frissecskéket, hiszen valószínűleg a következő két napban (akarom mondani két HÓnapban) bőven el leszek foglalva a felettéb izgalmas esztétika olvasmányokkal és BIENNÁLLÉKKAL, a 'hogy a francba csináljunk meg 3D-ben egy széket és ültessünk rá egy dínót" projekttel, a "mit kell most ide húzni és mit kell most odahúzni és hogy kell ezt összekötni" ábrázoló geometriával, a világ összes létező kódexképével, réz/fa metszetével, a "mi a túróért túrták fel mezopotámiát és jaj de szépek a piramisok de mi a málnaszőrért csak egyiptomig jutottunk el fél év alatt, és az ellsőfelső csípőtövissel és trapezoid csonttal is összebarátkozhatok akiknek és kis barátaiknak felettéb furfangos neveik vannak (ノ´・ω・)ノ ミ ┸━┸

A héten szó szerint minden zsúfolásig volt, a fejemben a rengeteg feladat ami megoldásra várt, de legfőképp a suli, ami tömve volt szerdán, hiszen most tartották a nyílt napot az MKE-n. A látogatók 10-től jöhettek, én viszont nem akartam a nagy tömegben benyomni magam a bejáraton így inkább 9-re mentem - ahogy amúgy is szoktam minden nap -, dehát már fél 10-kor kezdett kígyózni a sor és szép lassan annyian lettek, hogy a következő utcáig is tartott a sor, aztán onnan még be is kanyarodott! Annyira hatalmas tömeg gyűlt össze, s amikor mindenkit beengedtek hát emberek, mint valami futballmeccsen, annyian jöttek megkukkolni az oskolát (゚O艸O;) 
Délelőtt meg akartam próbálkozni az egyik anatómia házim befejezésével, szépen be is állítottam mindent a teremben, csodásan pompázatos bevilágítással fel is avattam a koponyát mint legcsábosabb modellemet, szépen berendezkedtem és helyet teremtettem az alkotáshoz, majd visszaugrottam 5 percre a műterembe főzni egy forró teát - mert hát az sem maradhat ám ki eme idilli környezetből -, s mire visszaérek hát arcom leesett olyan gyönyörűen visszacsináltak midnent mintha mi sem történt volna. 
Rögtön mint kiderült, azért távolítottak el mert a terem ahová meghitt kis buborékomba összehangoltam magamnak a hawaii kényelmemet, egy előadás kezdődött 5 perc múlva, így száműzniük kellett másik néhány rajzolni vágyó társammal együtt a kisebb anatómia terembe, ahová viszont nem fér ám be túl sok ember, így egy kemény 10 perc helyezkedés után felmondtam és úgy döntöttem költözik a hivatal és szépen visszaszivárogtam a műterembe, ahol addig is tudtam a linómetszetemmel foglalkozni.

A koponyát végül később csináltam meg, mert a nyílt napon mozdulni is nehéz volt az épületben, hát még akárhol is letelepedni és rajzolni (főleg a csúcsidőben). Minden teremben volt valami műsor, tárlatvezetések és a rengeteg érdeklődő olyan lelkesen kolbászolt végig az egyetem összes létező folyosólyán (meg szerintem az összes nemlétezőn is), hogy az épület minden szegletét végigsasolták és egy jó alapos terepszemlét tartottak. 
A mi műtermünkbe is özönlöttek rendesen, az összes munkánkat végigkukkolták és megtekinthették a képgrafikus hallgatók titkos életét. (Egészen biztos vagyok benne, hogy jó példát mutattunk, valami kedves kis rock zene szólt egy halk majdnem 100as hangerőn miközben mindenki tömte az ebédet és arról beszéltünk mennyire el vagyunk maradva a feladatokkal).

Említettem egyébként a linómetszetemet, amit végre sikerült befejeznem és az még semmi, de le is tudtam nyomtatni! ୧( ・ㅂ・)و Erről is mellékeltem a képet, bár mindegyiket nem tudtam lefotózni, mert többet is csináltam, különböző színekben, de azt majd legközelebb (habár annyira nem túl érdekes, lila, kék és piros van még, meg egy lila-piros átmenes). A kép egyébként egy totálisan random, rögtönzött forma amiről az előző bejegyzésben azt hiszem már meséltem .

Aztán, ismét az elmaradhatatlan anatómia óra ~ Itt is sikerült befejeznem mindent, leadtam az összes házit és az órai munkáim is megvannak, valamint szuper jegyekkel zártam a félévet!! Annyira boldog vagyok, hogy sikerült jól teljesítenem belőle, még mindig nagyon szeretem elsősorban a rajzos részét, de az elméletre is szeretnék ráfeküdni, mert hajtok a Barcsay ösztöndíjra, amit nagy álmom, hogy egyszer majd sikerüljön megszereznem, amikor eljőő az ideje (  ´艸`) Persze az még odébb van, viszont ha továbbra is tartom magam a mostani szinthez és szorgoskodok, még bármi megtörténhet, szóval igyekszem igyekszem.

És most jöjjön egy kis elragadóan bájos ábrázoló geometria, amiből eddig nemigen osztottam meg a feladatokat, mert főleg ilyen szerkesztéseket csináltunk, vetületi nézeteket, ábrákat, kockacsonkolás, árnyékok meghatározása...stb, most viszont elkészült a félév végi "nagy feladat", ami egy általunk választott festmény egyik teljesen elforgatott, valamilyen más szögből látott nézete kellett, hogy legyen. Na nem tudom ez így mennyire hangzott magyarul, de a lényeg, hogy le kellett egy az egyben másolni valamivel stilizáltabban, monokrómban az eredeti kiválasztott képünket, majd ki kellett szerkeszteni 2 vetületét és egy harmadik nézetet pedig ezek alapján megcsinálni egy másik nézőpontból , azt pedig szépen megfesteni ugyan úgy, mint ahogyan az eredeti festmény is kinéz. A hasonlóság nálam olyan nagy lett, hogy Dunát lehetne rekeszteni vele. Egy Munkácsy képet szúrtam ki magamnak egyébként és biztos vagyok benne, hogy csodálatosan nempontosan sikerlült mindent megoldanom de szeretetem nem is tudtam volna jobban kifejezni a tantárgy iránt. Ja meg itt egy csigabigalépcső is, az egy régebbi házi volt, puff.

És azt hiszem ismét a végére értem, nincs már több mesélni valóm, így is jó hosszúra nyújottam kicsiny rizsámat, köszönöm annak aki velem tartott és elolvasta ezt a csudás kis mesét~ 

De hát akkor nincs mit tenni, jóéjszakát gyerekek, a jókedv legyen veletek ( ▀̿ Ĺ̯ ▀̿)

064. TURMIX

2016.11.26. 14:15, sayuriizumii
váááááááááááááááőőőáőéőéü

Tömörgyönyör jónapokat minden kedves cimbikének ~!
Most legszívesebben kezdeném és írnám is a szokásos monológjaim, hogy megjöttem a frissekkel és, hogy mennyi mindent hoztam, hogy szinte ki sem látok a rajzokból...Nnnode hát hohohohó..~ az itt most a hatalmas nagy helyzet, hogy gyakorlatilag szinte semmit nem tudtam az elmúlt egy hétben összebiggyeszteni (a saját/hobbi munkákról meg inkább ne is beszéljünk)ヽ༼ ಥ_ಥ༽ノ. Bár kedvem mindig lenne a rajzoláshoz, de sajnos jön most ez a mumus félév és a leadási határidők elkezdtek bottal piszkálni így muszáj vagyok erre koncentrálni -  illetve elsősorban a szakra, hogy meglegyenek a beadandó melók -.

Grafikából eddig csak hidegtűs nyomatokat tudtam csinálni, de a héten nekiláttam egy linómetszetnek, amit sikerült befejeznem, már csak a nyomtatás van hátra. Annak örülök viszont, hogy a mesterem nyugtázta amiket eddig csináltam, a karcok pedig tetszettek is neki, szóval remélem nem lesz gond az oszályzásnál, csak sikerüljön összeállítanom még egy jó portflóiót osztályozható állapotban félév végére.

Ezenkívül, a házikat is folyamatosan kapjuk tömkelegével és ha a rajzaimból nem is, legalább a házikból mondhatom, hogy ki sem látok. ◝(⁰▿⁰)◜✧˖° Anatómiából kéztanulmányokat kell alkotni, egy nézetből több vázlatot, majd ezekből egyet, külön lapra életnagyságban kidolgozni. Ezt hoztam még el megmutatni, ( de mivel fogalmam sem volt, hogy fiú vagyok-e vagy lány a napokban, ezért teljesen megfeledkeztem a frissebb állapot lefotózásáról, szóval egyenlőre csak a félkészet tudom megmutatni, azóta viszont sikerült még haladnom vele.)

Ugyan ez igaz a metszetkére is, amit szintén nem örökítettem meg kész stádiumában, de a következő hétre már biztosan hozom a nyomatával együtt, mert a dúc így önmagában amúgy nem olyan nagyon szépséges, nekem pedig ez életem második linója, de remélem tűrhetőt tudok majd róla préselni ~ (A képeken a kis szövegek az instagram fotók miatt vannak, mert néha megosztok ilyen kis rajzos eseményeket ezzel a csodás új lehetőséggel amit kínál az alkalmazás, nem rossz (☛6∀6*)☛

A rajzot egyébként teljesen random találtam ki mert gyorsan kellett valamit összehoznom és nem akartam sokat gondolkodni rajta, ezzal is húzva az időmet, ígyhát egy ilyen 'szokásos' ornamentikus emberke lett belőle, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni papíron ~

Eszembe jutott közben, hogy még két hete befejeztem egy akt feladatot a műteremben, amiről már volt szó egy korábbi bejegyzésben, de készítettem az ácsibácsiról még egy munkát, csak ezt most akvarellel és pici temperával (meg színesceruzákkal). Mindig rájövök amúgy, hogy ez a festék/cerka, festék/toll kombó ez annyira közel áll hozzám és olyan jól esik együtt dolgozni velük (ಽ ͡ಥ ͜ʖ ಥ)ಽ (plusz még annyi, hogy kicsit rossz szögből fotóztam így pöppet aránytalannak néz ki a figura dehát nincsen még nékem ekkora méretű szkennelőm °□° )

És képzeljétek most ebben a pillanatban még valami eszembe jutott! (Na hát kéremszépen csak össze jön itt azért ma is egy kisebb adag, már csodálkoztam volna magamon ha tényleg semmit nem tudok előkapni a varázsputtonyból, de valahogy mindig meglepem magam valami rajzzal ki tudja miért és mikor...Sophi néni a vén mágus).
Szóval, beköszöntött a hidegebb idő s ezt megtisztelvén, felkaptam az igazi megagiganagy fekete télikabikámat, amiben mostmár hivatalosan is úgy nézek ki mint valami hotdog, mert fő, hogy a télen is valami trendiben feszítsek. ( Sosem értettem amúgy, hogy akik ilyen fingnyi kis kabátkában rohangálnak tél kellős közepén, azoknak hogy nem nől jégcsap a hátsajukban. Na meg ottvannak még a tökéletesen kinéző tökéletes emberek is télen, amikor odaállnak mellém a tömegközlekedésen a tökéletesen álló kabátjukban a legújabb csimmában a tökéletes táskájukkal én meg a nyolcvanadik éve hordott szupercipőmben és a terebélyesen méretes szkafander kabátomban terpeszkedek a százforintos világlegjobb ibéjes táskájával). (Fejhallgatóval a búrámon és ködös tekintettel persze, hogy még véletlenül se vegyenek észre az emberek, hogy amúgy csak a fizikális testem tartózkodik ebben a világban, csiribí csiribá).

Node biza azt hiszem tényleg kifújtam ezalkalommal, ez volt minden amit össze tudtam szedni magamból az elmúlt hétre visszamenőleg~ de a jövő héten - vagy előbb - szerintem még jelentkezem egyet, mert a vizsgák rohamosan úton vannak értem és nincs menekvés szóval még egy utolsó szuszt majd kilehelek majd ide a munkáimból, mielőtt magukkal visznek angyali otthonukba, ahol függőágyban fogom szürcsölni a kókusznektárt miközben fűszoknyás hulázó cápák rázzák körülöttem a mambo number 5ra.

Köszöntem a figyelmet további koránsötétedésben gazdag jó délutánt kívánok ∠( ᐛ 」∠)_

 

063. NULLAHATVNAHÁROM

2016.11.19. 14:14, sayuriizumii
szombatvombat

Hellóbeló minden kedves cimbikének, újra itt, egy hét után ismét ~
Kivételesen gyorsan elszállt az elmúlt pár nap, amik egyébként eléggé összefolynak nálam mostanában hiszen az egyetem és az ingázás 0-24-ben kitölti minden időmet és lefoglal annyira, hogy épp csak aludni legyen itthon időm, ezért dolgozni is inkább csak bent tudok, a kis műtermünkben, ahol mostmár a székemen van puha takaró is (ノ* °u° )ノ* 

Hurrá, na az ilyen fölösleges információktól eltekintve....az elmúlt héten háleluja sikerült egy kis időt szakítanom a saját rajzaimra is - bár nem sokat de azért valamit mégis produkcióztam - annak ellenére, hogy az oskolában amúgy annyira rengeteg a dolog, hogy nagyon sok.

A vonaton szoktam néha próbálkozni az alkotással de megmondom őszintén, nem a legkényelmesebb helyszín egy ilyen tevékenységhez, főleg amikor be van cuppantva az ember és mindenki beleül mindenkinek az aurájába, na olyankor próbáljak meg összehozni egy Sixtuszi kápolna freskót.
De vannak még ezek a 2 és fél órás szüneteim, amikor elméletben mindig sziporkázik a rajzolás előszele de aztán hamar rájövök, hogy hohó, Sophi-néni azt csak szeretnéd.. így esik meg az, hogy inkább az elmaradt feladatokat, házikat csinálom amíg nem kezdődik a következő, délutáni órám.

Anatómiából rendszeresen egy hétig magamnál tartom a munkáim és csak következő órán adom le, hogy legyen időm rendesen kivitelezni az órai feladatokat, amiket akkor sosem sikerül befejezni. Ilyenkor fogom a kis teácskámat meg a rajzos motyókáim és átcsoszogok a közvetlen mellettünk lévő anatómia terembe ~ Ezt nagyon szeretem egyébként mert sokszor csak 2-3 emberke jön még be rajtam kívül szorgoskodni, így a családias hangulat garantált. De oylan is volt már, hogy egyszálbél magam mentem pótolni a délelőtti órákban. Mindig Haláli jó a buli.

Az elmúlt hónapokban eszembe jutott egy történet szerűség, amit elkezdtem a fejemben írogatni, tervezgetni, plusz a két főszereplő szerűséget itt-ott próbáltam már lerajzolni is. (Például volt a múltkor prezentált órás-tollas-leveles akvarelles képecském, elméletileg azt is ehhez készítettem). Továbbfejlesztve viszont a sztorit és a szereplőket, rájöttem, hogy egy ideje szerettem volna valamilyen titokzatosabb karaktert is kitalálni, akinek nem látjuk az arcát. Szóval most, hogy kifundáltam kobakomban ezt a csodásan új mesét, gondoltam ebben tökéletes helyet kaphat ez a madárcsőrű szerzet.

(A rajzot egyébként azzal a fekete tollal készítettem tudjátok az a kis párforintos fekete-fehér csíkos izé, fehér kupakos egyszerű toll, de rajzhoz kiválóan használható eszköz. Na mindegy is, nekem az egyik kedvencem mert olyan szép feketén fog (az egyetlen hátránya, hogy pöppentyűt folyni szokott néha, de semmi pánik meg lehet nevelni csak ügyeskedni kell) (ง ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)ง )

A hozzá kapcsolódó történetről talán majd egyszer írni fogok, de egyenlőre még folyamatban van (mint ahogy a másik is..), addig viszont maradnak az illusztrációk(个u个)

Tegnap egyébként sikerült meglepnem önmagamat egy rajzzal, amiről totálisan megfeledkeztem és amikor kinyitottam a firkafüzetemet, hogy megnézzem, hátha van itt valami, hát volt. A másik történetemhez rajzolgattam le a két főszereplő leányzót egyből tollal, vázlat nélkül (olyan kroki szerűségek akartak lenni). 

Ezeket egy "faber castell ecco pigment" tollal készítettem, szintén nagyon ajánlom mert jó cucc, habárbár ez már nem a párszázas kategória de vonalrajzolni nagyszerűen lehet vele ~

Végül pedig, egy kis anatómiaaa (már biztos nagyon hiányzott). Mindig észreveszem, hogy alig fejezem be az előző hetit, máris azon kapom magam, hogy a következőt rajzoljuk, miközben még a múlt hetit sem fejeztem be és adtam le...Hogy van ez kérem. Az előző témánk az al-és felkarcsont volt, amikről kellett egy egyedül lévőt és egy csatlakozósat rajzolni, ezen a héten pedig a láb csontjait vettük, s bár még munkafolyamatban van, mellékeltem azt is. Jelenleg a műteremben vár rám, hogy befejezzem. Bár lehet már elsétált azóta. 

No viszont, azt hiszem ennyi lettem volna mára, a jövő héten újra jelentkezem ahogy szoktam - vagy ahogy nem szoktam - , de mindig igyekszem ideömleszteni a hetet. Igaz, most jönni fognak a vizsgák lassan (lassan a frászt) és nem tudom, mennyire lesz időm az oldalra, de amíg tanulnom kell, sajnos muszáj leszek felfüggeszteni a szerkesztést, így talán még egy hetet frisselek, aztán elküldöm kicsit pihenni a lapot, november végén. 

Addig is, további szép esteket és napokat, a mihamarabbi viszontlátásig ~

062. SOKMINDENFÉLE

2016.11.13. 10:17, sayuriizumii
ná ná ná ná

Na helohelohelohelo, megérkeztem a frissecskékkel ~ Az elmúlt két hétben jócskán behavazódtam a sok feladattal az egyetemen, másra nem is nagyon tudtam figyelni és még a "hobbi rajzokat" is hanyagolnom kellett, mert egy-két pótolni valóm is akadt, amiket viszont sikerült befejeznem. Időm tehát nem sok jutott most személyesebb jellegű rajzocskák készítésére, ami kivételesen nem is baj mert jelenleg egy gigameganagy űr van a fejemben és ihlet egy szál se...Art Block drága már vártalak.

Ááámde, történtek ám remek dolgok is itten!! Közelegnek az ünnepek (na neem még azért messze vagyunk), nekem viszont sikerült találnom egy kis áruházat, ahol ennek jóvoltából már leakcióztak egy pár terméket, többek közt azt a telefont is, amit egy fél éve kinéztem. Ennek örömére el is másztam érte a világ végére hegyet völgyet keresztül szelve, hogy megszerezzem, így mostmár egy új tepsifónnal élhetek boldogan amíg megint el nem lopják vagy el nem hagyom/töröm, mint a korábbiakat (amúgy valahogy mindig felsülnek nálam ezek a telefon dolgok).
Szóval, ami miatt ez nagyon fontos, hogy végre újra lesznek jó minőségű fotóim mindenről és a rajzocskákról is( főleg az ilyen A2-es - vagy nagyobb - sulis munkákról, vagy másról is ha netán nem méltatok valamit scannelniű). No meg sikeresen visszatértem egy-két kipusztult lakatlan telefonos alkalmazásra, amiket kicsit ráncbaeszedtem és olyan csúcstutkerály, hogy mostmár újra aktív lehetek ezeken is  ಥ_ಥ Micsoda érzés. 

De hogy ne papoljak annyit, el is hoztam pár munkát, amik közül most tényleg mind sulis, első sorban anatómia órás és műtermi gyakorlatosak.

A múlt hét előtti előtti vagy még azelőtti vagy mikori héten na midnegy szóval valamelyik régebbi héten anatómiából bordát/kulccsontot és lapockát rajzoltunk, amit sikerült végül befejeznem. Szerencsére mindig kapunk egy hetet pluszban, ha aznap órán nem tudjuk befejezni, így a csütörtöki előadástól számított következő hét csütörtök délig még lehet rajta dolgozni és csak akkor érdemes beadni, ha már osztályzás képesnek érzi az ember.  Ez egyébként egy szupi dolog mert sokaknak szüksége van erre a plusz egy hétre (többek közt nekem is), mivel azalatt a csekélyke 3 óra alatt sokra nem lehet jutni, főleg, hogy este van az óra és olyankor már lefonnyadok a rajzbakról ..

A bordás túra után következőnek a medencés parti következett, amiről túl sokat nem tudnék most mondani ~ Viszont a tanci feladta házinak, hogy készítsünk még egy tanulmányt erről a csontról, amit ezen a héten kellett leadni és még aznap le is osztályozta őket (mindig gyors és már órán meg is lehet nézni, hanyast kaptunk). Nagyon boldog voltam, amikor megláttam a jegyet, hiszen (egyedül nekem) adott a házimra egy 5* és igazán megdícsért, hogy remek munka és a szokásos "csak így tovább" mondanivlaóját lőtte el. Anatómiára mindig nagyon rágyúrok ᕦ(ಥ_ಥ)ᕤ Van egyébként egy ösztöndíj, amit szeretnék majd megpályázni, (de csak 2. osztályban lehet) aminek a lényege, hogy visszamenőleg ha jó jegyeink vannak anatómiából, ilyen szuper dolgokkal illetnek meg, szóval majd továbbra is rágyúrok vaze' ୧༼ ͡◕ д ◕͡ ༽୨

A medencézés után a követkető héten az eddigi csontokról tanult tudományaink alapján kellett megoldanunk egy feladatot, amit egy elő modellel egészítettek ki, nekünk pedig bele kellett rajzolnunk a bácsikába ezeket a csontikat. Nem volt egy könnyű feladat és kicsit kicsúsztam az időből, ezért is kicsit félkész maradt. De egy gyakorlásnak jó volt ~
És, hogy még ne legyen elég az anatómiából, kikértem egy korábbi munkámat lefotózásra, amikor portrézni kellett, mindenféle szögből, 1-1 órás rajzokat készíteni a modellek fejéről. A bal fölső karaktert valami hihetetlenül nehéz volt megfogni, szóval  nemigazán lett életem főműve, yaay (ノ・ω・)ノ゙
Az anatómiát lezárva, még a most csütörtöki munkámat is elhoztam, - habár még jócskán munkafolyamatban - van, de remélem ezt is sikerül majdbefejeznem, viszont még kell mellé rajzolnom egy al és felkar csontot is ami csatlakozik.

Aztán, ne feledkezzünk meg a műtermi gyakorlatokról sem, ahol a múlt hét előtt befejeztük a rövidülős feladatot, ami bevallom nem volt a legegyszerűbb lecke, de gyakorlásnak mindenféleképp jót tett. Volt egy hét amikor a nénit fejtől rajzoltunk, utána pedig lábtól (egy nézetből). Bebiggyesztek midnenféle kis vázlatot, ami született, inkább ilyeneket csináltam különböző technikákkal, mint egy nagy tanulmányt, mert amíg nincs rendben a forma addig inkább nem vágtam bele egy full hd képbe, azt majd ha nagy leszek és tapasztaltabb, talán jobban fog menni a téma (・ ل͜ ・)

No ha még van olyan aki nem unja, akkor hoztam ám még ilyen műtermi gyakorlatos dolgokat (tényleg ezer bocsi, hogy ilyen nénibácsis képeket mutogatok, de majd ha lesz időm és ötletem másra is akkor hozok illusztrációkat meg mindenféle jónyavaját ami majd egyszer talán kibuggyan a fejembűl~)
Addig is, ha már műterem, megmutizom a bejáratot, ahol máris a csodás 'kípgrafika' táblánk robban be szemeink elé. A termünk egyébként a folyosó legvégén van a sarokban, elég jó mert nem nagyon jár arra senki, mindig bömböltetjük a - retro - zenéket, szóval királyságos.
Ezen a héten az én mesterem által kiadott feladatot csináltuk, ami egy kontrapsztos beállás megjelenítése. Kedvenc techinkámmal, az akvarell-színesceruza/ceruza kombóval és a szoksásos kis lilás színeimmel nyomultam. 2 hetes a munka amúgy, de kicsit el voltam maradva az anatómiás munkákkal, így erre a feladatra csak pár vázlatot készítettem még ezen kívül és csak ezt csináltam "kész" munkaként. Hát, majd megjátjuk, mit szól a mester~~~

Elrugasztkodva viszont a modellrajzoktól, van nékem egy művészeti ábrázoló geometria tantárgyam is, ahol szintén folyamatosan jönnek az újabb beadandók, de ezek mind ilyen csúnya gonosz téglatestek, gúlák meg kockák és hengerek meg az árnyékainak a kiszerkesztései, szóval inkább nem virítom ide ezeket az unalmas dolgokat, főleg, hogy sok helyen már  a vonalaktól nem látom a vonalakat. De legalább gyenlőre csak ötöseim vannak belőle, aminek naaaaaagyon örülök!! ╰(*´︶`*)╯Sophie néni gyúr mint állat. A feladat amit elhoztam, eddig az egyik kedvencem volt - már ha lehet ilyet mondani ennél a tárgynál ufff -. De ez is csak azért mert próbltam valami szórakoztatót kihozni belőle, hogy ne vágjam ki az egészet az ablakon miközben csinálom. 
A feladat annyi volt, hogy egy bármilyen régi műalkotásból ki kellett vágni egy részt, vagy eltüntetni valamilyen módon és belerajzolni valamit, ami amúgy tökre nem oda illő de geometrikus. Én EZT a képét böktem ki magamnak, hogy lássátok az eredetit is és a kivágott rész helyére pedig azt a csodás művet követtem el amit mellékeltem. 

Filozófia órán mostanában Fodor Ákos - Ősz c. haikuját elemezgettük hetekig és házinak megkaptuk, hogy valamilyen képi formában jelenítsük meg, ami eszünkbe jut erről a versről. Nekem személy szerint nagyon tetszett, bár értelmezésileg egyszerűre vettem a dolgot és egy elég illusztratív rajzocskát készítettem hozzá. "Nézd ezt a vén fát: rémületében hajtott még egy levelet… " 

Ezzel pedig azt hiszem a végére értem, ez mind ami összegyűlt a hetek alatt. Kisebb munkák még mindig vannak a suliban és mivel itthon is lakom meg ott is, gyakorlatilag néha nem tudom mit hagytam bent és mit hoztam haza, bár többnyire inkább a műteremben tartom már mindenem...Szerintem az agyamat is lassan.
Remélem jövő héten sikerül már valami saját firkálmányt is kihozni magamból, addig is viszont inspirálódok még és dolgozom amíg bírom szusszal.

Köszönöm, hogy velem tartottatok aki velem tartott és elolvasta/megnézte ezt a nemkisregényt, további kellemetes napokat és sok sikert a jövő hétre annak akinek szüksége van rá. Adios (☞ಠ◡ಠ)☞

 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha