.Sophie's sketchbook.

Tiny Bunny

 

Blog galéria chat instagram web cserék be/ki

 

CSS Codes

PARTYHARD

067. DECEMBER DECEMBER ~

2016.12.16. 13:21, sayuriizumii
Nyiminyami

Meseszép jónapokat mindenkinek, eme csodás téli napsütéses napon ~ (teszem hozzá, még javában sütött grillezett amikor írtam, de nem volt szívem kitörölni, oly visszaadja azt a koradélutáni hangulatot).

Végre újra befonnyadhadtam a kis székembe, lelkesen nyomogathatom a gombokat és bambulhatok kifelé a búrámból. Egy darabig. Az elmúlt hetekben nem túl nagy sűrűséggel fordultam meg errefelé ami leginkább a vizsgáknak volt köszönhető, no meg a félév végi hurrának, ami tudjátok az a szokásos nyüstölősdi hadművelet. Na de végülis grafikából legalább sikerült megcsinálnom a maradék nyomatokat és az oldalnak pedig már megint készítettem egy új dresszt. A design nálam amúgy is legtöbbször ilyen reprezentatítv dolog, az meg különösen jellemző rossz szokásom, hogy hamar elunom a régit.
No mindegy, itt van most ez a felvilágosodott, forradalmian marhára nem túl új de legalább nyomokban télies hangulatú csillogós külső, amit igyekeztem ezúttal egyszerűbb formára venni.☆゚.*・。゚

Csütörtökön mentem Grafikatörténetből vizsgázni, amit sürgősen le akartam tudni decemberben mert az ilyen anatómia és művtöri meg további barátságos kis társaik mellett semmi izmom nem lett volna januárban még erre is készülni, szóval fogtam magam és minél előbb megmutattam fergeteges tudásom ~ 17-en voltunk, egészen családias kis hangulatban, a tanár késett vagy egy negyed órát de végül csak nekiveselkedtünk a mókának °˖✧◝(⁰▿⁰)◜✧˖°
Olyan szuperül ment, hogy már az elején kiégtem. Bemelegítésnek pár laza képfelismeréssel kezdett, fél-fél percig vetített összesen kb 15 képet, amiket nem ám vetített le többször, uzsgyé putty gyorsan beírni az alkotót, a műcímet, a technikát, a századot-évszámot, megvan? nincsmeg nembaj, kérem a lapokat. Legalább a saját nevemet eszembe jutott felírni rá?. 

De egyébként két kép kivételével az összeset sikerült felismernem, egyhez viszont nem tudtam alkotót írni, egy másikoz pedig a mű címéről nem volt lila szellentésem se. Na és az évszámok... amúgy tegnap esett a hó.
Következőnek esszéÍrás volt (a kedvencem, a kedvencem!), csodás témát kaptunk, fel kellett ismerni egy Dürer rézmetszet sorozatot, sssssima ügy, virítottam neki másfél A4-eset mini betűkkel, hadd mazsolázzon. Utolsónak viszont egy akkora meglepit dobott be mint Oroszország: írjuk le a sokszorosító grafika során kialakult  munkamegosztáson alapuló tevékenységeket, magyarul, latinul és írjuk le, hogy részletesebben mit is takarnak ezek. ಠ_ಥ
Végül persze örültem, hogy nem megint képfelismerés vagy valami hasonló nyiminyami mert az maga a pokol de ezeket legalább összebányásztam kobakom mélyibűl, és sikerült remek jegyet kapnom grafikatöriből (〃艸〃)

Csütörtökön a Képakoltás a virtuális térben nevű tárgyamből mentem, hogy mielőbb letudjam ezt is ~ Időközben - és a vizsgán is - rájöttem egyébként, hogy határozottan megkedveltem ezt az órát, pedig év elején annyit nyüzsögtem miatta, minek ez nekem, amint tudom leadom. De ha jobban belegondolok, szuper király hasznos az egész és a tanár is olyan végtelen nagy lelkesedéssel magyaráz, hogy nem lenne kerek az órája nélkül az életem, így hát hivatalosan is eldöntöttem, hogy meghagyom magamnak amíg ezt így gondolom, mert a horibilisan sok manuális technika mellett nem árt nekem egy kis 3D is, tömüljön csak ilyennel is a búrám.
A vizsgán 2 órát kaptunk egy kanál, csésze, alátét és 2 kockacukor megmodellezésére, majd utána rittyenteni mögé valami impozáns képet és némi fénnyel feltupírozni az egészet. Bevallom, még sosem rendereltem ki órán egyik munkámat sem, de itt a vizsgán most ki kellet és amikor megláttam, kikerekdtek szemcséim. Mindenkinek csodásra sikeredett egyébként, és a tanár bár azt mondta, valójában hatost, ötöst adott mind a hetünknek, akik vizsgáztak. Elhoztam a képeket, amiket az utolsó pillanatban a teremből való kituszkolásunk előtt hirtelen siekrült megosztanom önmagammal az ottani gépről. 

(Most nézem, mennyit szövegeltem már, de eszembe is jutott, hogy két hete nem frisseltem, ezért most ez a sok betű...apró csodák part l.)
A legfölül látható rajzot nemrégiben készítettem, egy barátommal találtunk ki ismét egy játékot, aminek a lényege volt, hogy mindketten lerajzoluk azt a saját karakterünket akit a másik szeretett volna látni egy adott pózban/arckifejezéssel. Egy nagyon régi, múltszázadban őshonos karakteremet választotta - akinek egyébként a neve Ryon és egy kőkori manga kezdeményemben a főszereplő eredetileg nem ilyen személyiséggel, hanem mint csöndes, pokerface karakter szerepel, de a játék céljából így kellett megjelenítenem - . Egészen más ember lett belőle.  

Betűtengereim elején említettem a grafikai nyomatokat, amiket utolsó héten sürgősen be kellett fejeznem, így futótűzként terjedtem is le a műhelybe, ami csak péntekig volt már nyitva. Persze mi van ilyenkor, amikor a sok ügyes és szorgos diák utolsó hétre hagyja a nyomdai feladatokat? Népsokaság a műhelyben kérem, az van. 
Társulva ehhez a nagyszerű körhöz, igyekeztem azért mégiscsak a legjobb időpontokat kihasználni és befolyni amikor épp nincsenek annyian, hogy az összes festékezős litókő és nyomdagép foglalva legyen. Így sikerült megvalósítanom egy saját munkát - amit eredetileg a fogyasztásos feladathoz készítettem, de mivel, mint a linómetszés nagy mestere, újra eltaknyoltam e tudomány terén, így harmadjára is szültem egy sima dúcos nyomatot -. Még szerencse, hogy volt kéznél pót lemezem, úgyhogy fogtam magam és időm fogytában, izzádságcseppek közepedte, nekiálltam csak azért is, újra a fogyasztásos feladatnak. S lőn, egy kissé csotrogány kivitelezésben de hosszas kísérletezések után sikerült lenyomdáznom egy 3 dúcos pici munkát (oylan A5-ös méret kb). (Vígaszképp a mindig vidám és kedvességtől duzzadó műhelyes néni meg is jegyezte rögtön, hogy "júj, de pink". )

A napokban valamikor azt álmodtam, hogy anatómiából vizsgázok de többre nem is emlékeztem, nem is tudom vajon miért. Még több, mint egy hónapom van, hogy a valóságban is beteljesüljön ez az álmom, amire mindig is vágytam. Egyszer volt hol nem volt, kinyitottam a füzetemet és megláttam, hogy kézközépcsontok majd becsuktam.
Addig is, a legutóbbi két munkámat elhoztam, az egyik egy hetekkel ezelőtti feladat volt, és még csak most kerítettem elő telefonom rejtett zugából, a másik egy kezeslábas házi. 

S, hogy még mindig ne legyen vége ennek a megagiga pótlásnak, megemlíteném, hogy még korábban készítettem az oldalnak egy külön galériát, amire elsősorban azért vetemedtem, mert a gportálos tárhelybe nem engedélyezett már többet feltölteni az oldal, másodsorban pedig, itt egy kicsit jobban tudtam rendszerezni a munkáimat. Szóval, ez most az új képtár, amit kicsit fel is tunningoltam és kibővítettem új rajzokkal, amiket eddig ide nem méltóztattam feltenni. Örvendetes ᐠ( ᐛ )ᐟ 

Mostanában egyébként meglátogatott egy kis art block, aminek örülök is meg nem is, mert nálam (vagy másoknál is?) ez sokszor úgy működik, hogy utána mintha level uppolnék és minden egy árnyalattal könnyebben megy, ami eddig nem ment. Ja, és a mélységet mindig egy hatalmas berobbanás követi, úgyhogy már várom, hogy vége legyen és alkothassak valami olyat, amit aztán pár nap után úgyis megint felégetni lesz kedvem. 
Ami a hobbi rajzokat illeti, nem működtem valami jól a hetekben ilyen téren és csak pár szórványos dudli meg félkész, ötletekben elsüllyedő munkálmány erejéig koptattam eszközeim. Majd úgyis akkor fognak jönni a bomba koncepciók amikor a tananyag fölött kell aszalódnom.

Ó és mit látnak szemeim, a végére értem ~ Egy kicsit kiadósra sikerült ez a bejegyzés, de összejöttek a a dolgok és most tudtam utólérni magamat. 
A Karácsony meg már jövő héten becuppan, te szent málnaszőr...addig remélhetőleg az ötletek is visszatérnek a fejembe, mert kedvem lenne a rajzoláshoz, de előtte le kell menjek alfába ennyi vizsga meg szocializálódás után.

No, most távozok és nekivágok vándorutamnak a konyháig, a további szépkellemes jóéjszakát, hogy ne menne le ilyen korán a nap..

Még nincs hozzászólás.
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha