.Sophie's sketchbook.

Tiny Bunny

 

Blog galéria chat instagram web cserék be/ki

 

CSS Codes

PARTYHARD

068. ESTIMESE

2016.12.19. 13:22, sayuriizumii
Tessék vigyázni, a bejegyzés igencsak nyurga lett ~

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy art block. 

Viszont legalább elmondhatom, hogy szerencsére már elég régen futottunk össze, de ilyenkor ha újra meglátogat, mindig nagyon megmutatja a frankót mert mert valami hihetetlenül semmi nem jön ki a kacsómból, a nyominger vonalakon kívül. Mindig azt érzem, hogy te szent búgócsiga most biztos fejlődök vissza, jippijjáó (ง ͠ಠ∀ಠ)ง... pedig talán épp az ellenkezője történik (?).

Mindenesetre art block után jönnek a pónik meg a szivárvány és zsupsz nahát mikre nem leszek képes amikre azelőtt nem lettem volna. Egy darabig. Aztán megint art block randi.

Eme varázslatos pillanatot kiküszöbölve viszont, eszembe jutott a mai nap, hogy mi lenne ha bemásznék narniás szekrényembe és kihoznám onnan egy pár régi rajzomat, mert már jómagam sem emlékszem mik porosodnak azon az alsó polcon, amiket még üde és fess fiatalságomban alkottam ~
Ezenkívül pedig arra is gondoltam, hogy legyen egyszer egy ilyesféle rendhagyó bejegyzés is és ne mindig csak az aktuális munkákat hozzam mutatóba. Ja és persze, friss gyanánt is mert amíg küzdelmem tart ezzel a kedves vendégemmel, addig is legyen valami más, valami régi de mégis új és amivel talán sikerül egy kis betekintési lehetőséget nyújtanom előzetes zsengéim világába ~

No először is gyorsan megemlíteném, hogy ezek közül a rajzok közül némelyiket megosztottam már egy pár éve itt-ott, deviant arton és főleg itt, a fiatal okashi.gportálon is, amikor még hajdanán hasonló funciót tölött be mint most ~ ( Milyen furcsa, hogy akkor ezek a rajzok szerepeltek frissként ಥ‿ಥ )
De talán ami még furcsább, hogy teljesen más stílusú, témájú alkotások voltak, mert akkor még nagyon anime100% voltam és más gyakorlatilag nem is létezett. 

Leginkább 2011-től 2013-ig folyamatosan egy nagyon sablonos témát követtem, mert oda-vissza voltam a visual/light novelek rajzstílusától, meg ahogy a karaktereket összerakták, mindenféle poszter szerű képeken, meg úgy összességében imádtam az egésznek azt a vidám, élénk hangulatát. Bár szerintem ami mégis 80%ban megfogott bennük azok tuti a szemek voltak, mert olyan egyedinek gondotlam a megrajzolásukat és olyan jó volt követni ezt a vonalat. Akkoriban a hazai animés közösségekben pedig egyáltalán nem voltak ismertek ezek a játékok/könyvek (habár mint játékok énsem érdeklődtem irántuk, a novelek illusztrációi felé már inkább), de máshol a hazai közösségeken belül akkor még nem láttam senkinél, hogy ilyeneket alkotott volna, ezért mindig úgy tekintettem rá, mint valami forradalmian új találmányra és valamire, ami itthon akkora szenzáció lehetne mert kevesen ismerik. 

Ennek hatására próbáltam elkezdeni egy kicsit sajátosra formálni ezeket a figurákat (őő ahah, persze már ha lehet ilyet ezeknél), de valamennyire azért mégis megpróbáltam kiegészíteni őket a saját világommal, vagy minimum.. a saját rajzi stílusommal, ötleteimmel, amihez mondjuk túl sok fantázia már nem kellett...Sőt, igazából az egészhez nem kellett túl nagy fantázia ( ͡༎ຶ ͜ʖ ͡༎ຶ `)

Főleg ilyen kis vázlatokat készítettem 0-24, befejezni nagyon ritkán fejeztem be őket (na nem mintha ez sokat változott volna azóta, de nem is baj mert sosem voltam a 'befejezett' rajzoknak a híve, jók ezek a kis nyitottan hagyott tervek). Visszagondolva amúgy...akkor elég ritkán volt art blocom és miért? Mert közel napi 10 ilyen kis ugyan olyan izémizét biggyesztettem ki magamból kisebb-nagyobb formátumban és az egészhez mindössze annyin kellett gondolkoznom, hogy vajom most hosszú legyen-e a zoknija vagy ne...félelmetesen megerőltettem vele egyedi vizuális világomat ( ༎ຶ ◡︎༎ຶ) De az legalább igaz, hogy pózokat, kezeket, ruhákat, mimikákat elég jól lehetett velük gyakorolni, és a mai napig szeretek ilyen karaktereket rajzolni, még ha csak úgy hobbi szinten is. Na de ez az itt látható rajz, valahányszor megtalálom, annyiszor jövök rá, hogy milyen pazar pozícióban sikerült szegényt megalkotni, mert ha nekem valaki így beáll, megnyalom a homlokom.

Viszont most evezzünk távolabbi vizekre...De neee nee még ne annyira távolira... Mi is volt ezeknek az előzménye?

Ez a 'visual noveles/light noveles stílus' már elég régóta elkezdett foglalkoztatni és bevallom őszintén, mivel sosem rajzoltam igazán fanartokat olyan animékből, mint pl Naruto, Bleach, Nana...és kortársaik, - bár ezeket nem is szerettem/szeretem a mai napig - ezért fogtam magam és szokásomhoz híven kerestem valami olyat amit rajtam kívül más nem ismer vagy nem jártas a témában, majd elvonultam magamba és elkezdtem kifejlesztgetni ezt az új spanyolviaszt. Ezek a rajzok olyan 2010-11 környékén készültek, valamivel korábban mint a fenti társaik, ami mondjuk az arcokon látszik talán meg a szemeket, meg...a pózkon..meg mindenen na ヽ༼ಸ‿ಸ༽ノ Elkezdtem egy mangatervet is, amihez jóóó sok vázlat készült, úgy kb 2-3 év során, de végül szokás szerint nem lett belőle semmi~ De amit meg kell hogy jegyezzek...Az összesnél a buborék fejek és az a gyufaszál nyak hozzájuk, örök kombó a sötétség bugyraiból komolyan mondom :D Itt amúgy látszik, hogy még nem fejlesztettem ki olyan spécire azokat a szemeket meg arcokat, hjej~

Na de mi volt még ezek előtt... Menjünk vissza vissza még egy kicsit vissza..~Őő, valahogy úgy 2008-9, az jó lesz.

Akkor voltam (na most jön matekzseni Sophie-néni)..12-3 éves...Na ez volt az időszak amikor már javában gyűrtem az animés ipart és imádtam a színeket, főleg a színes ceruzát, kb mindent ezzel satíroztam széjjel agyba-főbe. Itt jött el nagyjából az, hogy már lassan 1-2 éve tudtam fejből készítei a rajzokat egy pár évnyi másolás után és mindenféle összevissza oc karaktert gyártottam ami csak jött. (Oh és ekkoriban fedeztem fel egy mangát, a Moe Kare!-t, amiből a főszereplő lány haja annyira megtetszett, hogy készítettem egy fanartot hozzá). De őő.. mamám, itt aztán csúszkáltak az arcok rendesen (meg más is ᕙ(˵ ಠ ਊ ಠ ˵)ᕗ) (Amúgy most nézem...mekkora keret mániám volt már nekem akkor is.. ). A kezeket meg persze dugdossuk ám mi?? hohó..

Phew, egy kicsit újra előrelépve, még azt elfelejtettem, hogy a 2010-es visual/light novel illusztrációkba csöppenésem előtt és ezen színes rajzok után volt az az átmenet, amikor megpróbálkoztam ennek a rajzi világának átvételével, de még egyből nem mentek olyan hasonszőrű munkák mint amiket az akkori nagy kedvenceim produkáltak, így lett egy ilyen köztes állapot amikor szintén mindenféle típusú szemekkel, hajakkal, figurákkal próbálkoztam ~ Na de a második, fekete-fehér képen...megszaladt a megabubi fej...ahah(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

Említettem egyébként, hogy nem nagyon készítettem fanartokat, viszont amiből réges régen én is kiindultam akkoriban, az a kőkemény másolás volt ~ (méginkább fantáziamegmozgató tevékenység). De arra remek volt, hogy megszokja a kezem ezeknek a figuráknak a vonalvezetését, formáját, meg hogy a színvilágban is kicsit jobban otthon legyek.

(Emlékszem, mindig kiírtam CD-re egy rahedli animés képet, majd a "Sayuri Izumié ne vidd el" és " SAYURI CD-JE ANIMÉS KÉPEK" címekkel láttam el őket....Még mindig megvannak, az egyik kedvencem : "INUJASA KÉPEK ÉS SESSOMARU", persze így 72-es betűmérettel, nehogy valaki ne tudja meg, mit tartalmaz. Vigyázni kellett ám ezekre, akkoriban nem volt még itthon internet és mindig máshol potyáztam és órákon keresztül szorgosan mentegettem le az összes létrező animés-mangás képet gugliról. ༼:ಡuಡ:༽
A visual/light noveles képek meg már akkor megtaláltak, míg mindenki más a környezetemben mindenféle ismert, itthon is piacra dobott népszerű és hatalmas rajongói táborral megáldott animék és mangák után tekintgetett, addig jómagam serényen bújtam ezeket az újszerű képeket, amikről amúgy zéró ideám nem volt, hogy mégis mi a konyakosmeggy lehet. Aztán idővel persze rájöttem, hogy ember, ezek játékok Pc-re, ps-re...stb..genius. (Pedig milyen sokáig éltem abban a hitben, hogy animék, ezen azóta is jót derülök). 

Persze azért, ahogy a másik rajzon látszik, nem csak visual novelekből másoltam, hanem azért akadtak bővesen nagy kedvenc mangáim is. Ezek olyan 2006-7 körül készültek, amikor nagyjából megismerkedtem az egész magical anime univerzummal. (Bocsi amúgy, hogy ilyen nyomin ugrálok a kronológiában de sosem ment ez az évszámosdi téma (/ ̄▽ ̄)/) 

Úgyhogy ennek örömére ugorjunk is előre ebből az ősidőből úgy 2013-4 környékére, amikor ismételten egy nagyobb váltással próbálkoztam meg, mert rájöttem, hogy kicsit ki akarok már szakadni ebből a nagyon animés, nagyon sablonos képi világból (Sophie néni lázongó tinédzserkora). Szerettem volna valamivel jobban a saját világom felé elhúzni a témát, mert egyre több ötletem lett és más stílusokban is ki akartam próbálni magamat, arról meg nem is beszélve, hogy a középsuli (meg egyebek) egy idő után megtanított arra, hogy léteznek ám más dolgok is, amiket le lehet rajzolni.

Na meg egész idáig csak lány karaktereket készítettem és mindig hiányoltam, miért nem tudok fiúkat is rajzolni, szóval már csak emiatt is level uppolni kellet már ..~ (Tekintve, hogy a visual/light novel stílusban illusztrált hímegyedek nemigen nyerték meg tetszésem, így muszáj volt másfelé fordulni). Szóval, így születtek meg ekkortájt ezek a mindenféle grafikai megoldással ellátott kis firkálmányok. (Akutyafáját mekkora nagy depi korszakom volt ám ez, hahah húúúh...~Szerintem ekkortájt az egész földfelszínről felszívódtam..) Ja, és aztán jött az Aion is...! Ennek hatására próbálkoztam meg a ruhatervezésel is ami mondjuk nem volt túl hosszú életű..

A végére pedig hagytam még egy-két dolgot, mint például az első képen látható, életem második manga tervének egyik képét, amiből csodák csodájára megrajzoltam 2 és negyed "kötetnyit" (de ezek persze ilyen fél centi vékonyságúak, szóval egy "kötet" az úgy max 30 lapból állt, és nyilván A5-ös méretben, hogy többnek tűnjön..).

A rajzok nagyjából ilyen szintűek benne és persze nincs az egész teljesen kivitelezett állapotában, vannak hiányos/félkész odlalai, plusz egy pár karaktert már meglévőről mintáztam át, szóval nem ilyen publikus használatra készült, de magamnak tökéletes gyakorlás volt akkoriban ~ Ez is olyan 2007 körüli alkotás, a másolások után vágtam bele, mert örültem a búrámnak, hogy jaj de jó már tudok magamtól is ilyeneket, aztán a 3. "kötetet" már valamikor 2008-ban kezdtem el és az egész ennek a mangának a felfedezéséből indult ki..Uff! (uff és uff és még több uffff...~)

És egy másik kép, amin...azt hiszem magamat próbáltam meg lerajzolni az egyik matekóra alatt, még valamikor középoskola első vagy második osztályában...༼ ಥ ‿ ಥ ༽

2015 körül volt egyébként még egy nagy váltásom így rajz terén, azt hiszem akkoriban kezdtem el hasonlóakat csinálni, mint most és szép lassan teljesen elhagytam ezt az animés vonalat, vagy legalábbis nagyjából. Viszont, ez a bejegyzést most főként a régi rajzokról szól(t), én pedig remélem tudtam valami újat és valamennyire érdekeset, szórakoztatót mutatni, a rizsáért pedig esedezem, csak az olvassa el akinek van ennyi ideje, türelme és kedve a zöldségeimhez ヽ/o ل͜ o\ノ

köszöntem a figyelmet, további kellemetesjóságos éjszakát kívánok ~

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2016.12.22. 12:04
Ao

Én is mostanában nosztalgiáztam a régi rajzaimmal, és vicces, mi számított akkor még 'jónak' nekem. :D Anno össze is gyűjtöttem párat, beszkenneltem őket. Kár, hogy most nem tudok rájuk pillantani, az összesre, mert azok "másik" otthon vannak, nem pedig velem, "ebben az otthonban". Terveztem én is róluk bejegyzést, csak nem tudom... szerintem nem írom meg, mert hiába van sok gondolatom róluk, nem tudnám úgy szavakba önteni. Mondjuk lehet, egyszer majd megmutatom őket... Bár régebben is készítettem egy összefoglalást róluk, csak akkor a legjobbakat akartam megmutatni, amivel ugye nem festek magamról valós képet, de valahányszor eldöntöm azt, hogy na most akkor a gagyikat is a nagyérdemű elé tárom, mindig meggondolom magam, hogy neeeeem, inkább mégse, mert annyira vállalhatatlanok. Múltkor is csak a valamire való munkáimat kezdtem el egy nagy vászonra rávágni... aztán abba maradt. Na majd még elválik, mi lesz. Erről jut eszembe, hogy van ilyen MEME dA-n, ilyen timeline féleség, mikor évenként kategorizálod a rajzaidat. A mostani évvel bezárólag 10 évet tudok összefoglalni abban a táblázatban, lehet, neked több is menne. Ha megcsinálnád végül, szívesen megnézem. De biztos láttál már ilyet. :D
Amúgy nálad jó korán kezdődött az animés rajzos korszak, mármint hozzám képest, mert emlékszem, én is animéztem már általános iskolában, de akkor még inkább csak néztem, és később kezdtem is el rajzolni olyasmiket, bár eléggé kuszák az emlékeim. :D Amúgy ezek a rajzok annyira azért nem rosszak.
Ja, és végig olvasva a posztot nem is tűnik olyan hosszúnak.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha